- הכלל הבסיסי ביותר הוא להתאים את קורות החיים למשרה המבוקשת ולניסיון שלכם. קורות החיים יציגו את הרעיונות, הפרויקטים והמיומנויות שלך, אך עליך גם להכניס את עבודתך וניסיונך להקשר, כולל הישגים ותוצאות שניתן למדוד. גם אם היסטוריית התעסוקה שלך אולי לא הייתה רלוונטית לתפקיד בו את/ה מתעניינ/ת, חשוב להתאים כמה שיותר אלמנטים מניסיונך הקודם למה שיידרש בכל תפקיד ספציפי שאליו את/ה מתראיינ/ת. כאשר מעסיק יקרא בקורות החיים שלך מיומנויות שמתאימות למשרה, תהיה לו רמת וודאות גבוהה שגם את/ה תוכל/י לעשות את העבודה בצורה טובה עבורם.
- הקדמה מנוסחת היטב תעשה פלאים. לפני שאת/ה צולל/ת לפרטים הטכניים שבתעסוקתך או השכלתך, ראשית כתב/י על עצמך הקדמה קצרה המונה לא יותר מ- 2-3 משפטים. זה המקום שלך לספר קצת על עצמך ולהיות יצירתי/ת. בכמה שורות קצרות תוכל/י לתת הזדמנות למעסיקים להכיר אותך ולסקרן אותם כבר מהשורות הראשונות.
- שימוש בסדר כרונולוגי הפוך בעת רשימת העבודות, תארים ו/או הפרויקטים שלכם (מהחדשים עד הישנים). שטח קורות החיים שלכם מוגבל לעמוד אחד (אלא אם יש לכם ניסיון רחב במיוחד) ומעסיקים קוראים אותו מלמעלה למטה כאשר יחפשו את הניסיון התעסוקתי העדכני בחלק העליון ביותר.
- לא לכתוב בגוף ראשון ("הכנתי מצגות", "ניהלתי אנשים"), כתיבה שגויה זו נותנת לקורות החיים רושם של סיפור אישי. כיוון שמדובר במסמך רשמי המדבר בשפה מקצועית, יש לכתוב את קורות החיים בגוף שלישי ועם שמות פעולה. לדוגמא: "הכנת מצגות", "ניהול עובדים", "יצירת שיתופי פעולה".
- קַצר/י! אין צורך לפרט את כל התפקידים שאי פעם עשית. כלל אצבע הוא להציג עד 10 שנים אחרונות, תפקידים שאינם רלוונטיים לתחום העיסוק אפשר לציין בשורה אחת. תפקידים זמניים וקצרים שאינם תורמים להדגשת היכולות החשובות לתפקיד אפשר לא לציין כלל (מלצר בזמן התואר, עבודה לפני הצבא וכו'..). שימ/י לב לא לייצר בקורות החיים "חורים" של תקופות שבהן לא עבדת אשר יכולים להעלות סימני שאלה אצל המעסיק ולפסול אותך מראש.
- לאנשים קל יותר לתפוס מידע כמותי. יש הבדל בין לכתוב "ניהול תקציב" לבין "ניהול תקציב של 10 מיליון ₪ בשנה". יש הבדל בין לרשום "ניהול עובדים" לבין "ניהול צוות של 6 עובדים". זה נכון גם למשרות הזוטרות יותר – "אחריות על טיפול בפניות מלקוחות" לעומת "אחריות על טיפול בכ- 10,000 פניות מלקוחות בחודש".
- בכישוריך שלב/י מיומניות טכניות ואנליטיות לצד מיומנויות תקשורתיות ואנושיות. כלומר, גם אם את/ה מומחי/ת אבטחה הבקיא/ה בכל התוכנות החדשניות ביותר, קורות החיים שלך צריכים גם להדגיש את היכולת שלך לעבוד בסביבת צוות ולתקשר ביעילות עם אחרים.
- שלב/י בקורות החיים שלך מילות מפתח. את המילים אפשר לדלות מתיאור המשרה, מאתר חברה המגייסת או מתיאורים של משרות דומות בחברות אחרות. עם זאת, הקפיד/י שלא להגזים בשימוש במילים אלו והישאר/י נאמנים למציאות. שימ/י לב, עליך לכלול בקורות החיים ידע וניסיון התואמים את דרישות המשרה. למשל, אם כתוב שדרוש ידע ב- office, הוספ/י זאת לקורות החיים שלך – אל תתנ/י למעסיק להניח הנחות ותמכר/י עצמך בצורה המיטבית.
- עליך לשים לב לפרטים הקטנים ביותר – עיצוב מרשים, תוכן ללא שגיאות כתיב, בחירת גופן אחיד, הדגשת ראשי פרקים בצורה מסודרת ועקבית, שמירה על רווחים בין הפסקאות ועל שוליים סבירים. כל אלו מעידים על סדר וארגון החיוניים וחשובים לכל משרה.
- ודא/י שקורות החיים נקיים מבחינה ויזואלית, קלים לקריאה וסימטריים. יהיה לך הרבה מה לומר על ההישגים שלך, אבל הרגעים המככבים בקריירה שלך יאבדו אם קורות החיים יהיו עמוסים ויעייפו את המעסיק. בחר/י עיצוב מקצועי שמבליט את ניסיונך ויכולותיך, אל תחשש/י להוסיף מעט צבע שיבליט ויגרום לקורות החיים שלך לבלוט מעל השאר!..
אלו רק חלק מהנקודות שיבליטו אותך מעל השאר – מידע מפורט ניתן למצוא במדריך לכתיבת קורות חיים, בעזרת הכלי הפשוט שלנו לכתיבת קורות חיים ב- resumake.co.il, תוכל/י ליצור קורות חיים בקלות ובמהירות ולהתקבל לחברות המובילות בשוק.. אז למה את/ה מחכה? התחל/י עכשיו.